restauracja

przesteń, przyjemność, wyborna kuchnia -> specjalnie dla Ciebie

rezerwacja telefoniczna: +48 74 811 92 00
Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z oferty naszej hotelowej restauracji. Już od godziny 7:00 dostępne jest śniadanie w formie bufetu szwedzkiego. Od godziny 10:00 w restauracji polecamy dania kuchni polskiej i europejskiej.
Nad jakością i estetyką potraw czuwa szef kuchni, który starannie komponuje menu dbając o wybór najlepszych składników. W karcie znajdziecie Państwo dania sezonowe, regionalne oraz popularne potrawy i desery najchętniej wybierane przez naszych Gości. Menu uzupełnia idealnie dopasowana karta win i drinków.
Restauracja hotelu Metro View to przede wszystkim ludzie, którzy ją tworzą. Począwszy od świetnych profesjonalistów stuki kulinarnej, poprzez kierownictwo gastronomii, a na rewelacyjnym serwisie skończywszy.Najważniejszym dla nas jest, aby Państwo nie tylko rozkoszowali się smakiem potraw i wyselekcjonowanych win, ale również w przemiłej, ciepłej atmosferze spędzali u nas czas.
Poznaj nasze menu
PRZYSTAWKI

Krewetki tygrysie w białym winie z masłem czosnkowym i zieloną pietruszką.

Śledzik z cebulą w aromatyzowanym oleju.

Tatar  wołowy  z  cebulą  i  piklami.

ZUPY

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem.

Rosół drobiowy z domowym makaronem.

Kwaśnica na wędzonce.

Polewka Vivaldiego (cztery pory roku) – zupa od pory roku i humoru kucharza zależna.

Flaczki staropolskie.

Żurek serowany w ciepłym żytnim chlebie.

Kwaśnica serowana w ciepłym żytnim chlebie.

SAŁATKI

Cesare – sałata rzymska lub lodowa z grillowanym kurczakiem z sosem cesare, grzankami i parmezanem.

Oranżeria – mix sałat i warzyw z wątróbką drobiową, pomarańczami i pachnącą oliwką.

MAKARONY I DANIA JARSKIE

Tagliatelle z gorgonzolą.

Tagliatelle z leśnymi grzybami.

Penne ze szpinakiem.

Penne z kurczakiem w sosie pieczarkowo – żubrówkowym.

Pierogi ruskie.

Pierogi z kapustą i mięsem.

Szpinakowe wariacje – pierogi ze szpinakiem i białym serem.

Gołąbki z kaszą gryczaną w sosie z leśnych grzybów.

Pieczywko czosnkowe.

DANIA GŁÓWNE

Klasyczny  schabowy  z kością w panierce,  pieczony  na smalcu z  ziemniakami  i  zasmażaną  kapustą.

Placek po węgiersku.

Filet drobiowy z pomidorami i mozarellą z frytkami na bukiecie warzyw sezonowych.

Policzki wołowe na warzywach z opiekanymi ziemniakami.

Schab a’la winner sznycel z opiekanymi ziemniakami.

Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów z kluskami kładzionymi.

Kaczka pieczona w sosie winno – owocowym lub w sosie z grzybów leśnych  z kluskami kładzionymi i zasmażanymi buraczkami.

Udziec gęsi w sosie własnym z modrą kapustą i ziemniakami.

Pstrąg Kłodzki z pieca na bukiecie sałat.

Comber jagnięcy na grillowanych warzywach z kaszą jaglaną.

Wątróbka drobiowa z cebulą na plackach ziemniaczanych.

Goloneczka pieczona w piwie pszenicznym serwowana z kapustą zasmażaną i ziemniakami pieczonymi w rozmarynie.

*najlepsza w całej Kotlinie Kłodzkiej

Żeberka duszone w miodzie i musztardzie z ogórkiem kiszonym i ziemniaczkami pieczonymi w rozmarynie.

Ozorki w sosie chrzanowym z ogórkiem kiszonym i pieczywem.

DESERY

Tort  bezowy z polewą malinową.

Szarlotka na ciepło z lodami.

Lody z gorącymi malinami.

Deser lodowy z owocami.

Sałatka owocowa.

Sernik staropolski.

DANIA NA SPECJALNE ZAMÓWIENIE

Przygotujemy również dla Państwa danie specjalne ze specjałów z wiejskiego chowu gospodarstw zaprzyjaźnionych jeśli zgłosicie to Państwo 2 dni wcześniej.

Królik w śmietanie podany w całości.

Udziec barani.

Gęsina na różne sposoby.